En klog mand sagde engang, fløde er en forteelser der hører sig til i weekenden...jeg er heldigvis ikke så klog, så jeg opfandt denne opskrift på en hverdagsaften, hvor jeg egentlig blot havde tænkt mig at spise havregryn.
Hvorfor havregryn, til aftensmad kunne man nu spørge...det er billigt og det mætter helt vildt, men det er knap så opløftende, hvorimod fløde, det er en helt anden sag!!!
Fløde er heller ikke så dyrt...samtidig så giver lidt fløde helt enormt meget smag, så det blev faktisk en meget billig ret, jeg havde selvfølgelig også alle ting jeg skulle bruge i forvejen, på nær fløde...nå, men her kommer retten:
1/4 liter piskefløde...mums...og lad det nu være rigtig fløde, ikke det kedelige madlavningsfløde eller det endnu mere tossede alternativ, kaffefløde...dette er en glimrende mulighed for at føle sig lidt rebelsk. Samtidig med man er lidt på barrikaderne laver man denne lækre sovs, den bliver sågar rød hvis man bruger nok tomatpuré, det er ren revolution. Hvis man ikke har den store revolutionær gemt i maven, og man stadig ikke er sikker på om det er okay at bruge fløde, tjek da eventuelt Kirsten Hyttemeyer på youtube, hun vidste et og andet om fløde, man skal bare bruge nok!!!
Et løg
To fed hvidløg
En dåse med tomatpuré
Bouillon, jeg brugte hønsebouillon, men man kan helt sikkert også bruge grønsagsbouillon med et glimrende resultat.
Pasta...for måske at gøre det op for det usunde, men helt igennem velsmagende fløde, ej at forglemme, kan man jo bruge fuldkornspasta, det gjorde jeg. Det blev godt, jeg fik det to dage i træk, første dag med skruer, anden dag med spaghetti, begge var fuldkornspasta, men jeg kun personligt bedst lide det med spaghetti.
Eventuelt lidt mælk til at tynde sovsen, dette måske mest på andendagen, idet der er rigeligt til to dage. Det er selvfølgelig ligegyldigt, hvis man er to om at spise sovsen på førstedagen...eller ens pasta bare skal bade i sovs.
Paprika
Salt og pepper
Men fremgangsmåden er som følger:
Kog vand og pasta...
Skær løg og hvidløg ud i fine stykker og varm det på panden lidt tid ved svag varme sammen med paprika, indtil det bliver blødt.
Nu skal fløden i, samtidig hældes tomatpurréen i og det hele blandes godt...lad det komme op og koge og lad det da simre lidt. Opløs bouillonterningen i kogende vand, hæld det i.
Nu er denne simple sovs stort set færdig og pastaen må efterhånden også være ved at være klar, nu skal den blot smages til med salt og pepper...pastaen sies for vand, kommes tilbage i gryden og sovsen hældes over. God appetit.
Skulle man være et skarn og spendere lidt ekstra på denne sovs, kunne man fx stege noget kylling i mundrette bidder, måske med lidt chili, hvidløg, salt og pepper og tilføje sovsen....det vil bestemt ikke gøre den dårligere, men, jeg havde ikke lige pengene til det og jeg skulle spise alene...men kig forbi en dag, så laver jeg det med kylling i stedet...mnnn...det lød næsten ligesom texten til en datingprofil, mystisk??? ; ) God appetit!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar